TIP 3, 4 en 5. Hoe vind je een goede rijschool?

Hoe vind je een goede rijschool?

Met die vraag in gedachten heeft het CBR samen met de rijschoolorganisaties een site ontwikkeld. Op de site staan 14 tips over het vinden van een goede rijschool. Sinds afgelopen weekend krijgen jongeren en hun ouders via o.a. advertenties op Facebook en Instagram tips.

Vandaag TIP 3, 4 en 5.

Natuurlijk met motivaties hoe Autorijschool José Keijzer deze tips aanpakt!

TIP 3. Laat je instructeur inschatten hoeveel rijlessen je nodig hebt.

Het gemiddeld aantal lesuren voor het rijbewijs is ongeveer 38 (volgens CBR-onderzoek onder examenkandidaten 2017). Het aantal rijlessen dat je nodig hebt, is voor iedereen anders. Iedereen is uniek! Niet iedereen leert even snel. Laat ons daarom inschatten hoeveel rijlessen jij nodig hebt. Wij kunnen dit vanuit ervaring het beste doen.

Zoals het “vroeger” ging, moeten we vergeten. Jouw ouders hadden inderdaad maar “een paar lesjes” nodig en slaagden zonder problemen voor hun rijexamen. Die tijd is echt voorbij. Ga maar na: het aantal personenauto’s in Nederland bedraagt in 2015 bijna acht miljoen. Vijftien jaar geleden was dit nog iets meer dan 5,3 miljoen. En dan hebben we het nog niet over bedrijfsvoertuigen, motoren en bromfietsen! Verder is 40% van de verkeersregels in 15 jaar veranderd. Net gek dus dat je meer lessen nodig hebt om met dat drukke verkeer en bijhorende regels geleerd te krijgen. 

steeds drukker op de weg

Het wordt steeds drukker op de weg!

TIP 4. Overleg met je instructeur wanneer je klaar bent om rijexamen te doen.

Je kunt het beste met ons overleggen wanneer je rijexamen mag doen. Wij weten het best wanneer je klaar bent om te kunnen slagen voor je examen en hoeveel lessen je daarvoor nodig hebt. Wij leggen je uit wat je allemaal moet kunnen en kennen om veilig en zelfstandig te kunnen autorijden. Het exacte aantal lessen is ook voor ons lastig te bepalen. Op basis van ervaring kunnen wij wel een goede inschatting maken. Verder adviseren wij je op tijd het theorie-examen te leren en aan te vragen, omdat je met het leren van de theorie ook zekerder gaat rijden!

Zoals eerder gemeld, gebruiken wij een online leskaart die jou en je ouders inzicht geeft in je vorderingen. Op deze manier kun je zelf ook aardig bepalen hoe je het doet. Wij laten je niet onnodig rijden. Wanneer we samen het gevoel hebben dat je “er klaar voor bent”, ga je op examen. Niet eerder!

TIP 5. Gezakt voor je rijexamen? Ga direct door met rijlessen!

examen gezakt

Gezakt voor je examen?

Helaas gezakt voor je rijexamen? Luister goed naar de uitleg van de examinator. Dan weet je waar je voor de volgende keer aan moet werken. Wij rijden in principe altijd mee met het examen. 

Ons advies is meteen door te gaan met rijlessen om de slaagkans te vergroten op het volgende examen. Wij regelen zo snel mogelijk een herexamen voor je. Dat kan op zijn vroegst twee weken later, afhankelijk van de capaciteit bij het CBR, jouw en onze agenda.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.