Hoe vind je een goede rijschool? TIP 1.

Hoe vind je een goede rijschool?

Met die vraag in gedachten heeft het CBR samen met de rijschoolorganisaties een site ontwikkeld. Op de site staan 14 tips over het vinden van een goede rijschool. Sinds afgelopen weekend krijgen jongeren en hun ouders via o.a. advertenties op Facebook en Instagram tips.

We zetten vanaf vandaag elke dag een tip van de 14 CBR tips met toelichting hoe Autorijschool José Keijzer dit aanpakt!

TIP 1: KIES EEN GOEDE RIJSCHOOL, DAT IS NIET ALTIJD DE GOEDKOOPSTE!

Eigenlijk nooit zelfs; een goede rijschool:

 1. Heeft een goed slagingspercentage. Landelijk ligt het gemiddelde rond de 50%. Autorijschool José Keijzer heeft al jaren een slagingspercentage dat hoger ligt dan dit gemiddelde! Wij zijn daar trots op en blijven altijd streven naar verbetering door bijscholingen en cursussen te volgen, te luisteren naar onze leerlingen en hun ouders en vooral ook door kritisch te zijn voor onszelf!
 2. Werkt met een overzichtelijke leskaart waarop je ziet hoe ver je bent met je opleiding. Wij werken met PlanGo: een makkelijk programma dat je gedurende de hele opleiding helpt. Van inschrijving tot het praktijkexamen.
  PlanGo app; makkelijk en overzichtelijk

  PlanGo

  Geplande lessen, herinneringen voorafgaand aan je les, vorderingen, inclusief eventuele toelichting en financiële gegevens, alles bij elkaar in één overzichtelijke portal en app.

 3. Maakt duidelijke afspraken bij het uitvallen van een rijles, instructeur of lesauto. In onze Algemene Voorwaarden staan deze afspraken duidelijk vermeld. Wanneer je begint met de rijopleiding, krijg je deze Algemene Voorwaarden toegestuurd. Duidelijkheid voor iedereen!
 4. Legt uit of het goed is om een tussentijdse toets te doen bij het CBR. Elke leerling is uniek. Sommige leerlingen hebben baat bij een tussentijdse toets, anderen gaan direct op examen. In overleg bepalen we samen wat de beste keuze is voor onze leerlingen, al dan niet met de ouders.
 5. Laat jouw instructeur meerijden met de tussentijdse toets en het examen; zo kan hij je beter helpen met het vervolg. Wij rijden altijd mee met de toetsen en examens, behalve als de examenkandidaat duidelijk aangeeft hier geen behoefte aan te hebben.
 6. Werkt met instructeurs die wettelijk het recht hebben om rijles te geven. Dat kun je zien aan de WRM-bevoegdheidspas. Wij hebben deze natuurlijk altijd bij en wordt bij navraag getoond.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.