Herken jij deze (irritante) fietstypes?

In Nederland zijn ze niet weg te denken uit het straatbeeld: fietsers. Een groep weggebruikers die bij automobilisten regelmatig voor de nodige irritaties zorgt. Herken jij de ergernissen uit deze top vijf? Reageren mag!

  
Uit een poll van Metronieuws blijk dat fietsers zelf vaak het gedrag vertonen waar zij zichzelf aan ergeren wanneer ze achter het stuur van een auto zitten. Uit de poll is ook een top vijf gekomen met de grootste ergernissen.

1. Groepjes die naast elkaar fietsen

Met 28 procent de grootste ergernis van velen. Groepjes fietsers die naast elkaar fietsen en zichzelf zo een groot deel van de weg toe-eigenen. Naast groepjes scholieren worden ook wielrenners genoemd. Die claimen het wegdek regelmatig voor zichzelf en reageren af en toe geïrriteerd op getoeter.

2. Voorrang nemen

Op nummer twee, met 20 procent van de stemmen, staan fietsers die altijd en overal voorrang nemen. 

3. Appen, bellen en geen verlichting hebben

14 procent van de stemmers ergert zich aan fietsers die bezig zijn met hun mobiele telefoon en muziek luisteren. Dit wekt evenveel irritatie op als fietsers die rondrijden zonder verlichting. 

4. Slingeren

Fietsers die niet in een rechte baan rijden, kunnen ook rekenen op de nodige irritatie. 10 procent van de stemmers geeft aan zich eraan te ergeren. 

5. Tegen het verkeer in

Fietsers lijken soms niet helemaal te weten of er in Nederland nou links of rechts wordt gereden. Op nummer vijf staat dan ook als ergernis: fietsers die tegen het verkeer in rijden. 

Ergernissen die de top vijf net niet hebben gehaald zijn fietsers die de hand uitsteken, maar niet kijken voordat ze afslaan. Door rood rijden en op de stoep fietsen werden ook genoemd. 

Bron: Metronieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.