TIP 7. Stuur op tijd een Gezondheidsverklaring op!

TIP 7. Stuur op tijd een Gezondheidsverklaring op!

Hoe vind je een goede rijschool?

Met die vraag in gedachten heeft het CBR samen met de rijschoolorganisaties een site ontwikkeld. Op de site staan 14 tips over het vinden van een goede rijschool. Sinds afgelopen weekend krijgen jongeren en hun ouders via o.a. advertenties op Facebook en Instagram tips.

We motiveren deze tips graag hoe Autorijschool José Keijzer deze aanpakt!

Stuur op tijd een Gezondheidsverklaring op.

Voor een auto-rijbewijs heb je altijd een Gezondheidsverklaring nodig. Je moet gezond genoeg zijn om auto te rijden. Lichamelijk en geestelijk. Daarom moet iedereen een Gezondheidsverklaring naar het CBR sturen. Daarop staan vragen over je gezondheid. Die moet je eerlijk invullen. Als autorijder ben je namelijk verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en ook voor die van anderen.

Het CBR bekijkt of je medisch geschikt bent om auto te rijden. Daarom stuur je de Gezondheidsverklaring op. Doe dat meteen in het begin van je rijopleiding. Check onze site voor meer info over de Gezondheidsverklaring.

Soms moet je namelijk naar een medisch specialist en/of een rijtest doen bij het CBR. Vanaf 1 november kunnen rijscholen geen gezondheidsverklaring (voorheen Eigen Verklaring) voor hun leerlingen indienen; de leerling doet dit zelf via Mijn CBR.

Onderstaand filmpje laat je zien hoe je de Gezondheidsverklaring moet indienen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.